Udgivet i Skriv en kommentar

Nørdelup

Nørdelup

Noget af det bedste ved at finde de lækre retrofund, er at nørde i historien bag produktet. Derfor vil du ofte i teksten ved produkterne finde et afsnit med vores ‘nørdelup’.

Vi er slet ikke eksperter, og prøver ikke at fremstå som sådanne. Så forvent ikke at finde viden du ikke selv kunne have fundet frem til. Da vi er nysgerrige, og derfor ikke kan lade være med selv at søge info, giver vi dig den lille ekstra service, at vi giver den videre til dig, i form af links eller egne sammenskrivninger.

Udgivet i Skriv en kommentar

Dissing Keramik

Dissing keramik er navnet på en pottemagerslægt, som strækker sig over 4 menneskealdre. Jeg har talt med Ejnar Dissing, som fortæller at hans oldefar havde 6 sønner, som alle blev pottemagere på Horsens Egnen. Oldefaderen begyndte som keramiker i 1880. Ejnar Dissings bedstefar i 1918.

Det meste keramik fra Dissing Keramik, der kan findes i dag er fra perioden 1920 til 1970.

Jeg/vi er glade amatører hvad angår viden om de forskellige producenter. Men når der er en chance for at få mere viden, så griber vi den altid, så vi kan videreformidle en lille bid af historien.

Så tak til Ejnar, for snakken.

Den keramik jeg har fundet fra Dissing keramik er i forskellig stil, og jeg vil ikke belemre Ejnar med billede hver gang jeg finder noget. Spændende er det med sådan en produktiv familie udi keramik, og den dag i dag er der stadig produktivitet, både med at lave keramik, men også med handel med materialer. Der er ikke salg til private.

Her hos Retronisten vil aktuelt du kunne finde et lille udvalg af små vaser, potter og fade.

Alle de 6 af Ejnars oldefars sønner slog sig ned omkring Horsens. De lavede hver deres ting, og derfor kan man finde stor variation af forskellige typer keramik, som bærer navnet Dissing. Ikke alt er signeret, og noget kan hvis man er heldig, stadig have et lille mærke på. Nogle gange står navnet på værkstedet, hvor det er produceret også på mærkatet, fx ‘Sejs’ eller ‘Hovedgaard’.

Mærkat Dissing KeramikSer vi keramik fra Dissing på vores vej, kommer det som regel med hjem og til salg her i shoppen. Vi er særligt glade for det viste karakteristiske mønster med riller, der krydser hinanden.

Glasurerne er lækre, og findes i både mat og blank.

Vi har også enkelte ting i stentøj fra Dissing.

Ingen garanti for udsolgte varer.

Link til vasen på billedet.